Καλωσόρισμα

Αγαπητά νέα μέλη της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην οικογένεια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Μαζί θα πορευτούμε για τα επόμενα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, που θα είναι καθοριστικά για την προσωπική σας ζωή, αλλά και την αυριανή σας επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το Τμήμα μας ιδρύθηκε το 1993 και έχει έκτοτε διανύσει μια ανοδική πορεία. Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του, που ισχύει από το 2014, παρέχει παιδαγωγική επάρκεια και θα σας προσφέρει στέρεες, βασικές, θεωρητικές αλλά και καινοτόμες εφαρμοσμένες γνώσεις που θα σας δώσουν τα απαραίτητα εφόδια, ώστε αποφοιτώντας να στελεχώσετε όχι μόνο παραδοσιακά πλαίσια απασχόλησης (π.χ. δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση) αλλά και εναλλακτικές δυνατότητες (εκδοτικοί οίκοι, εταιρίες γλωσσικής τεχνολογίας, τύπος, μουσεία, φορείς πολιτισμικής διαχείρισης, βιβλιοθήκες, κοινωνικές υποστηρικτικές δομές, διαφημιστικές εταιρίες). Ταυτόχρονα μέσω των εργαστηρίων Γλωσσολογίας, Παπυρολογίας-Παλαιογραφίας, και Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας, των διαλέξεων και των βιωματικών δράσεων θα σας δοθούν ευκαιρίες να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας γύρω από την επιστήμη της φιλολογίας και της γλωσσολογίας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά σε όλα τα δρώμενα και την κοινωνική ζωή του τμήματος και να συνδιαμορφώσετε με την παρουσία και τη δράση σας το χαρακτήρα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Η Πρόεδρος και όλο το προσωπικό θα είναι δίπλα σας σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσετε.

Σας εύχομαι καλή πρόοδο και μια εποικοδομητική χρονιά και ελπίζω, αποφοιτώντας να γίνετε οι καλύτεροι πρέσβεις του τμήματος ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.


Η Πρόεδρος

Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου