Αρχαιολογική εκδρομή στη Μικρή Δοξιπάρα και στη Βίλλα Αρμίρα, Ivaylovgrad Βουλγαρίας (8.11.19.)


Oργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα ΓΦΠΠΧ μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στον ρωμαϊκό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας (Κυπρίνος Έβρου) και στη ρωμαϊκή έπαυλη Villa Armira στο Ivaylovgrad της Βουλγαρίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019.   Θα αναχωρήσουμε στις 7.15 π.μ. από την είσοδο της Παλιάς Νομικής απέναντι από την Περιφέρεια και αναμένεται να γυρίσουμε στην Κομοτηνή στις 18.30 – 19.00. Φροντίστε να έχετε άνετα και ζεστά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, νερό και κάποια σνακ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

Η τιμή κατά άτομο είναι Ε15 εφόσον συγκεντρωθούν μίνιμουμ 30 συμμετέχοντες και περιλαμβάνει έξοδα βενζίνης, διόδια, είσοδο μουσείων και ελαφρύ γεύμα στο Ivaylovgrad.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην εκδρομή θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή καλύπτοντας ταυτόχρονα το κόστος συμμετοχής στον κ. Farrington στο γραφείο του στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας (που στεγάζεται στην Παλιά Νομική) τις 4.11.19., 14.00 – 18.00 και στις 5.11.19., 14.00 – 18.00.

Andrew Farrington,

Επίκουρος καθηγητής

Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

•Βυζαντινή λόγια ποίηση της μέσης και ύστερης βυζαντινής περιόδου (Ιωάννης Γεωμέτρης, Θεόδωρος Πρόδρομος, Μιχαήλ Χωνιάτης, Μανουήλ Φιλής, βυζαντινά αλφαβητάρια του 14ου αι.). •Βυζαντινή Υμνογραφία με έμφαση στον κριτικό σχολιασμό και τη νέα έκδοση κοντακίων του Ρωμανού του Μελωδού. •Βυζαντινή ρητορική (Θεοφύλακτος Αχρίδος) και Βυζαντινή επιστολογραφία κυρίως αυτή του 10ου αι. (Θεόδωρος Κυζίκου, Συμεών μάγιστρος και λογοθέτης του δρόμου). •Βυζαντινή Ιστοριογραφία (Άννα Κομνηνή). •Γνωμολογικά κείμενα (Βυζαντινές συλλογές γνωμικών των επτά σοφών, δελφικά γνωμικά των επτά σοφών, Comparatio Menandri et Philistionis).