4/6/2020: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


Η υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής της υποψήφιας κας Κλεανθής ΤΙΡΛΑ θα λάβει χώρα την Δευτἐρα 15/6/2020, 13:00-15:00 με διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας epresence.gov.gr (με τεχνολογία zoom). Παρακαλούνται όσοι το επιθυμούν να την παρακολουθήσουν να αποστείλουν μέχρι 12/6/2020 σχετικό αίτημα στο asismani@helit.duth.gr προκειμένου να λάβουν σχετική πρόσκληση συμμετοχής και οδηγίες.

 

Προφορική υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή Παναγιώτη Λαζαρίδη την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Ο τίτλος της εργασίας είναι: Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΗΤΩΝΙΟ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ

______________________________________

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου (ώρα 3.00 μ.μ.) στην Αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της μεταπτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Σοφίας Ταξίδου με θέμα “Ενσωματωμένοι κλητικοί ύμνοι στις τραγωδίες του Σοφοκλή”.

Tην Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (ώρα 3.00 μ.μ.) στην Αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της μεταπτυχιακής εργασίας του φοιτητή Ιωακείμ Δερέ με θέμα “Η χρήση της μυθολογίας στον Καλλίμαχο: Ο Ηρακλής”.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 11:00) στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της Διπλωματικής Εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή Νικόλαου Μυλωνά με τίτλο: «Οι παραμυθητικές επιστολές αριθμ. 100 και 101 του Μιχαήλ Χωνιάτη: Νεοελληνική Μετάφραση, Συμπληρωματικό Υπόμνημα Πηγών, Κριτικές – Πραγματολογικές Παρατηρήσεις, Συγκριτικός Ειδολογικός Σχολιασμός».

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 10:00) στην Αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της τελικής μεταπτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Ελένης Λαυράνου με τίτλο: «Γεώργιος Βιζυηνός∙ Ψυχολογικαί μελέται επί του καλού∙ Η σχέση της αισθητικής θεωρίας του συγγραφέα, με την θεωρία του Immanuel Kant για το Ωραίο».

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 11:00) στην Αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της τελικής μεταπτυχιακής εργασίας του φοιτητή Δημητρίου Σύγκα με τίτλο: «Το όραμα του Κοραή για το ελληνικό κράτος όπως φαίνεται στον Παπατρέχα και στους διαλόγους δύο Γραικών (1805, 1830 και 1831)».

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 12:00) στην Αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της τελικής μεταπτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Γεωργίας Ιωάννου με τίτλο: «Το  ελευθέριο αφήγημα την εποχή του Διαφωτισμού μέσα από τέσσερις περιπτώσεις κειμένων: Ανώνυμος του 1789, Σχολείον των Ντελικάτων Εραστών, Κομψή ιστορία  και  Έρωτος αποτελέσματα».

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 12:00) στην Αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της τελικής μεταπτυχιακής εργασίας του φοιτητή Βλαδίμηρου Αρζίδη με τίτλο: «Αισθητική και Πολιτική Φιλοσοφία σε επιλεγμένες μελέτες του Εμμ. Ροΐδη. Απ’ τον Μπωντλαίρ στον Ντοστογιέφσκι και απ’ τα ριζοσπαστικά κινήματα του 18ου αιώνα στον Μηδενισμό».

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:00) στην Αίθουσα Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της τελικής μεταπτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Στεφανίας Παπαδοπούλου με τίτλο: «Όψεις του πρώιμου Κ. Π. Καβάφη (1891-1903)».

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου – 2018, στις 13:00, στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή του Α΄ Κύκλου Σπουδών (ειδίκευση Παπυρολογία) ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΡΟΥΔΗ με τίτλο «Ο εταιρικός φόρος στην Ελληνορωμαϊκή Αίγυπτο».

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ., στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας, της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Α΄ Κύκλου Σπουδών (ειδίκευση Βυζαντινή Φιλολογία) ΛΥΚΟΤΣΕΤΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΣ – ΛΥΔΙΑΣ με θέμα «Οι γραφείς Αριστόβουλος Αποστόλης, Χριστόφορος Κοντολέων, Ιωάννης Καλοτζούκας. Μία συγκριτική παλαιογραφική εξέταση».

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10:00π.μ., στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας, του μεταπτυχιακού φοιτητή του Α΄ Κύκλου Σπουδών (ειδίκευση Λατινική Φιλολογία) ΝΤΑΡΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥ με θέμα «Η πολιτική διάσταση στις εκλογές 1, 5, 6 και 7 από το “Bucolicum Carmen” του Πετράρχη».

Την Τρίτη 19 Ιουνίου (ώρα 15:00) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της τελικής μεταπτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας ΚΟΥΡΤΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ με τίτλο: “Το σαγανάκι της τρέλας: Ιδέες του Διαφωτισμού και νεοτερικά στοιχεία σε μία κωμωδία του 18ου αιώνα”. Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 12 Ιουνίου – 2018, στις 11:00 π.μ., στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας, της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Α΄ Κύκλου Σπουδών (ειδίκευση Λατινική Φιλολογία) ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ με θέμα «Τα σχόλια του Άκρωνος και του Πορφυρίωνος στις Επωδούς του Ορατίου: μία συγκριτική ανάλυση».

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 6/12/2017, στις 18:00, στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Τ.Ε.Φ.θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διδακτορικής Διατριβής του υποψήφιου διδάκτορος κ. ΓΚΙΝΙΔΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου – 2017, στις 14:15, στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας, της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Α΄ Κύκλου Σπουδών (ειδίκευση Βυζαντινή Φιλολογία) ΠΕΡΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣ με τίτλο «Συμβολή στη μελέτη της Χρονογραφίας εν συνόψει του Ιωήλ».

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στις 15.00, στο Εργαστήριο Παπυρολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή του Α΄ Κύκλου Σπουδών κου Βασίλη Σιαμέτη (Ειδίκευση Παπυρολογίας), με τίτλο: «Αντιμετώπιση ασθενειών με τη βοηθεία της μαγείας: Η παρουσία του Ιησού στα ιατρομαγικά κείμενα».

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12:30, στην Αίθουσα Μεταπτυχιακών Σεμιναρίων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη της Διπλωματικής Εργασίας της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Α΄ Κύκλου Σπουδών κας Στέλλας Χαλκιά (Ειδίκευση Νεοελληνική Φιλολογία), με τίτλο: «Η ερωτική θεματική στον Ερωτόκριτο και στα υστεροβυζαντινά/πρώιμα νεοελληνικά δημώδη ερωτικά μυθιστορήματα: συγκριτική μελέτη».

Την Πέμπτη, 14/9/2017 και ώρα 14.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα πραγματοποιηθεί η υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή του Α’ Κύκλου ΣΠΟΥΔΩΝ, κ. Στρογγυλού Ορέστη (Ειδίκευση Παπυρολογία) με τίτλο: “Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Η ΣΧΕΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ».

Την Πέμπτη, 14/9/2017 και ώρα 11.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα πραγματοποιηθεί η υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της φοιτήτριας του Α’ Κύκλου ΣΠΟΥΔΩΝ, κας Αρβανίτη Χρυσής (Ειδίκευση Νεοελληνική Φιλολογία) με τίτλο: “ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ».

Τη Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα πραγματοποιηθεί η υποστήριξη της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας της κυρίας Μαρίας Ζάρρα (Κατεύθυνση Παπυρολογίας) με τίτλο: “ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΑΠΥΡΩΝ”. Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή: Καθηγήτρια Π.Σαρίσχουλη (επιβλέπουσα), Καθηγήτρια Χ. Ιωαννίδου (μέλος), Επίκουρος Καθηγητής Σταμάτης Μπουσές (μέλος).

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στις 14:30, στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας, της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Α΄ Κύκλου Σπουδών Κανταρίδου Φωτεινής με θέμα «ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΤΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΚΚΑΚΙΟΥ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ».

Την Τετάρτη, 03 Μαίου 2017 και ώρα 12.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα πραγματοποιηθεί η υποστήριξη της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας της κυρίας Σοφίας Παπαδοπούλου (Κατεύθυνση Αρχαία Ελληνική Φιλολογία) με τίτλο: “Το Συμπόσιο ως πολιτικός χώρος μέσα από τα ποιήματα του Αλκαίου”. Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή: Καθηγήτρια Φλώρα Μανακίδου, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Π. Τσομής (Επιβλέπων), Επίκουρη Καθηγήτρια Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Στις 31/3/2017 και ώρα 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κ. Αργυρούλας Παπαθεολόγου, με θέμα: «Από την ι της Οδύσσειας στον Κύκλωπα του Ευριπίδη: μηχανισμοί «σατυρικής» δραματοποίησης επικού υλικού». Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη – 16 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) των Διπλωματικών Εργασιών, των εξής Μεταπτυχιακών φοιτητριών: κα ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ στις 11.00 – 12.00, κα ΠΕΡΔΙΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ στις 12.00 – 13.00.

Την Τρίτη 13-12-2016, ώρα 11.00, στην αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος, θα γίνει η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας της φοιτήτριας του ΠΜΣ Ρόιδου Αλεξίας με τίτλο: Γυναικεία δράση στον Ευριπίδη: Τα αντιθετικά παραδείγματα της Άλκηστης και της Μήδειας.

Την Τρίτη 13-12-2016, ώρα 11.30, στην αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος, θα γίνει η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας της φοιτήτριας του ΠΜΣ Καρυπίδου Χρυσούλας με τίτλο: Η εικόνα της Ελένης στον Ευριπίδη και στην προ-ευριπίδεια γραφή.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη – 16 Νοεμβρίου – 2016, στις 14:00, στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας με θέμα «ΣΩΜΑ, ΦΥΛΟ & ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΓΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ & ΑΝΔΡΕΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ», του φοιτητή του Α΄ Κύκλου Σπουδών, κ. ΟΤΑΜΠΑΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ.

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια κ. Ιωάννα Δαλακούρα θα παρουσιάσει την διπλωματική εργασία της με τίτλο ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΜΑΓΙΚΟΙ ΠΑΠΥΡΟΙ, την Τετάρτη 10/12/2014, ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τ.Ε.Φ.

Η υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής της υποψήφιας κας Αταλάντης Μιχελογιαννάκη θα λάβει χώρα την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Η υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής της υποψήφιας κας Γκότση Παναγιώτας θα λάβει χώρα την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 11:45 π.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Στις 11/6/2014 και ώρα 16.00 -17.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της φοιτήτριας Χρύσας Βουδιάδου, με θέμα : “Η Πολλαπλή Πραγματικότητα και ο Ποιητικός Πραγματισμός στην Ποίηση της Παυλίνας Παμπούδη”. Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Στις 13/6/2014 και ώρα 11.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της Εργασίας της Υποψήφιας διδάκτορα κ. Λύδιας Μίτιτς , με θέμα: “LANGUAGE LEARNING STRATEGY USE BY EARLY ADOLESCENT MONOLINGUAL EFL AND MULTILINGUAL EFL/ L2 GREEK LEARNERS IN THE GREEK EDUCATIONAL CONTEXT”. Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Στις 13/6/2014 και ώρα 9.00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της Mεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας της φοιτήτριας Ευαγγελίας Καρατσιουμπάνη, με θέμα: «Βιτρούβιος, ‘De architectura’: Ερμηνευτικός σχολιασμός των Προλόγων του 2ου και 6ου βιβλίου». Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Στις 17/6/2014 και ώρα 14:00 – 16:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας της φοιτήτριας Σταυρούλας Ντινούδη, με θέμα: “Το μυθιστότημα στη θεωρία και στην πράξη την εποχή του Διαφωτισμού’. Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Στις 17/6/2014 και ώρα 16.00 -18.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή Αποστόλη Σαρατζή, με θέμα : “Η κριτική πρόσληψη της Στροφής κατά το διάστημα 1931 – 1932. Η συζήτηση των κριτικών και οι αντιδράσεις του Γ. Σεφέρη.” Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Στις 31 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ., στην Αϊθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος ελληνικής φιλολογίας του Δ.Π.Θ., στην Κομοτηνή, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής της υποψήφιας διδάκτορος κ. Ανθής Βουγιουκλή, με τίτλο: «Ποιητική και πολιτική της γεωγραφίας: χαρτογραφώντας ελληνιστικούς ποιητές». Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Φλώρα Π. Μανακίδου. Η διαδικασία είναι ανοιχτή και όσοι επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 και ώρα 15:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος, θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας του φοιτητή Α΄ Κύκλου, Λέανδρου Φωτεινιά, με θέμα: “Ο ελληνικός λογοτεχνικός πεζός λόγος στην Εφημερίδα Το Άστυ (1891-1900). Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 09:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τ.Ε.Φ. θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κας Ζωής Γεωργιάδου, για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στη Νεοελληνική Φιλολογία. Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι: «Εικόνες του Άλλου στο Αραβικόν Μυθολογικόν. Μια συγχρονική και διαχρονική στερεοτυπολογική προσέγγιση».

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 (αίθουσα συνελεύσεων, 09:00) η μεταπτυχιακή φοιτήτρια κα Μαργαρίτα Παπαγεωργίου θα υποστηρίξει δημόσια, ενώπιον της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής, τη διπλωματική εργασία της με τίτλο: Δοκιμή για μια νέα έκδοση και ζητήματα ποιητικής του δημώδους ερωτικού μυθιστορήματος «Διήγησις εξαίρετος ερωτική και ξένη Φλωρίου του πανευτυχούς και κόρης Πλατζιαφλώρης». Συμβουλευτική επιτροπή: λέκτορας κα Στέλλα Χελιδώνη (επιβλέπουσα), καθηγήτρια κα Μαρία Τζιάτζη και αν. καθηγητής κος Νίκος Μαυρέλος (συνεπιβλέποντες).

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στις 17:30, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας με θέμα «ΠΑΠΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», της φοιτήτριας του Α΄ Κύκλου Σπουδών, κας ΤΙΡΛΑ ΚΛΕΑΝΘΗΣ.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνελεύσεων του ΤΕΦ (ΝΕΟ ΠΡΟΚΑΤ, δίπλα στην αίθ. Ε) θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή (του α΄ κύκλου του ΠΜΣ) κ. Χαρίσιου ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ με τίτλο «Ο ΣΕΝΕΚΑΣ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: OEDIPUS». Συμβουλευτική επιτροπή: Επικ. Καθηγήτρια κα Ι. Παπαδοπούλου (επιβλέπουσα), Επικ. Καθηγητής κος Γ. Τσομής και Λέκτωρ κος Ι. Ντεληγιάννης (συνεπιβλέποντες). Η δημόσια υποστήριξη είναι μια ανοικτή διαδικασία και όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9 π.μ. στην Αίθουσα Συνελεύσεων του ΤΕΦ (ΝΕΟ ΠΡΟΚΑΤ, δίπλα στην αίθ. Ε) θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της μεταπτυχιακής φοιτήτριας (του α΄ κύκλου του ΠΜΣ) κ. ΜΑΡΙΑΣ ΖΛΑΚΟΥ με τίτλο «ΠΛΑΥΤΟΣ: Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ». Συμβουλευτική επιτροπή: Επικ. Καθ. Ι. Παπαδοπούλου (επιβλέπουσα), Επικ. Καθ. κος Χ. Μιχαλόπουλος και Επικ. Καθ. κος Στ. Μπουσές (συνεπιβλέποντες). Η δημόσια υποστήριξη είναι μια ανοικτή διαδικασία και όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, στις 16:00 μ.μ., στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί, η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας με θέμα «Το αξίωμα του βασιλικού γραμματέα στην πτολεμαϊκή Αίγυπτο» , της φοιτήτριας του Α΄ Κύκλου Σπουδών, κας ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΤΣΙΑ.

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τ.Ε.Φ. θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κας Χριστίνας Παλακίδου, για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στη Βυζαντινή Φιλολογία. Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι: “Μαρτύριον της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης της Τύρου: Κριτική έκδοση τριών ανέκδοτων βιογραφικών κειμένων και νέα βελτιωμένη έκδοση του Βίου BHG 302a” . Επιβλέπων: αναπληρωτής καθηγητής κ. Γρηγόριος Παπαγιάννης. Η υποστήριξη είναι ανοιχτή διαδικασία και όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ώρα 11.15 π.μ. θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της μεταπτυχιακής φοιτήτριας κ. Μαρίνας Κουκάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΦ. Η υποστήριξη είναι ανοικτή στο κοινό. Θέμα: Οι μη Ελληνες λαοί στην αρχαϊκή ποίηση.

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, στις 6 :00 μ.μ., στην Αίθουσα του Μεταπτυχιακού του Τ.Ε.Φ., στα καινούργια προκάτ, θα πραγματοποιηθεί η δημόσια υποστήριξη (ανοιχτή για όλους) της Διπλωματικής Εργασίας, της Μεταπτυχιακής φοιτήτριας, κας ΒΟΥΤΣΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ με θέμα: «Μ. ΓΚΑΝΑΣ, Α. ΕΛΕΦΑΝΤΗΣ, Γ. ΑΤΖΑΚΑΣ: ΤΡΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ & ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τ.Ε.Φ. θα γίνει η υποστήριξη της τελικής μεταπτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας Συμεωνίδου Πολυξένης με τίτλο: “Ο κριτικός λόγος στην εφημερίδα Το Άστυ 1891-1899”.

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στις 13.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΤΕΦ (νέο ΠΡΟΚΑΤ) θα γίνει η δημόσια υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας της φοιτήτριας του Α’ Κύκλου Μεταπτυχιακών Σπουδών (Ειδίκευση: Λατινικής Φιλολογίας) κ. Αρτεμισίας Αρχοντογεώργη με θέμα: «Όραση, κίνηση και φύλο στις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου». Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι.