ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΒΑΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22


ONASSIS FOUNDATION

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΒΑΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αγαπητέ κύριε/Αγαπητή κυρία,

Υπάρχει μια πόλη αόρατη, που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, κι όμως είναι παντού. Αυτή η πόλη ξεκίνησε να χτίζεται το 1978 και μεγαλώνει. Αντί για κτίρια έχει ιδέες, λέξεις και αλγόριθμους. Για δρόμους έχει τις επιστήμες που ξέρουμε, αλλά και τις επιστήμες που θα μάθουμε. Σε αυτή την πόλη ζουν εκείνοι που αριστεύουν, δημιουργούν, καινοτομούν και φροντίζουν ώστε η κοινωνία μας να κάνει βήματα προς τα μπροστά. Μια πόλη με 7.317 κατοίκους, τους Υποτρόφους του Ιδρύματος Ωνάση.

Σε έναν από τους δρόμους της πόλης του αύριο κατοικούν όσοι ερευνούν το έργο του Κ. Π. Καβάφη. Το Ίδρυμα Ωνάση, πιστό στην αποστολή της διάδοσης του διεθνούς χαρακτήρα του έργου του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, δημιουργεί ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάδειξη και προώθησή του και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να εκπονήσουν διδακτορική έρευνα στο Εξωτερικό στις Καβαφικές Σπουδές να υποβάλουν την αίτησή τους για να διεκδικήσουν μία υποτροφία. Μέσω της υποτροφίας αυτής, το Ίδρυμα Ωνάση αποσκοπεί στην προώθηση των καβαφικών σπουδών εκτός Ελλάδας αλλά και στη σύνδεση του Αρχείου Καβάφη με τη σύγχρονη διεθνή έρευνα.

 

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210 37 13 053, -054, -055, -056, -057 ή
μέσω e-mail στο scholarship.applications@onassis.org

 

ONASSIS FOUNDATION