Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στον Αθλητισμό, την Κοινωνία & τον Πολιτισμό 2021


Παράταση διαδικασίας υποβολής αιτήσεων

Η ακαδημαϊκή επιτροπή και οι διοργανωτές του Συμποσίου, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες της περιόδου, ανακοινώνουν ότι παρατείνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στον Αθλητισμό, την Κοινωνία & τον Πολιτισμό, με τίτλο “Ολυμπία & ο αγώνας για Ελευθερία”, έως και Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία  ΔΟΑ (International Olympic Academy  IOA) σε συνεργασία με το  Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Washington DC (Harvards Center for Hellenic Studies in Washington DC  CHS DC) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (Harvards Center for Hellenic Studies in Greece  CHS Greece) διοργανώνουν το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο της σειράς «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός».

Τίτλος του φετινού συμποσίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, είναι «Ολυμπία & ο αγώνας για Ελευθερία», 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, προς τιμή των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Tο Συμπόσιο είναι ανοιχτό σε έως και 40 φοιτητές/τριες ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα, με σύγχρονες και ασύγχρονες παρουσιάσεις και ζωντανή συζήτηση.

Μέρος μπορούν να λάβουν τριτοετείς και τεταρτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές/τριες, καθώς και με μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες αλλά και υποψήφιοι/ες διδάκτορες του Τμήματός μας.

Το συμπόσιο προσφέρεται χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση, ενώ οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και η συμμετοχή τους θα προσμετρηθεί στη διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων του επόμενου συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί το 2022 στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Announcement IOA-CHS 10th Annual Symposium Sports Society and Culture 2021