Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διαδικτυακό Επιστημονικό Colloquium Τ.Ε.Φ. 2020-2021: Διάλεξη του Καθηγητή Marco Fantuzzi

16/12/2020 @ 6:00 μμ - 8:00 μμ

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, 18:00-20:00 στη σειρά των επιστημονικών διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα μιλήσει ο Marco Fantuzzi, Καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Roehampton, με θέμα:

“Realism of the Humble and of the Grand in Eur. Electra

Η διάλεξη θα δοθεί διαδικτυακά (εξ αποστάσεως) και θα μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν στον εξής «σύνδεσμο»:

https://meet.lync.com/duth/gpapagia/8J07618N

O Marco FANTUZZI είναι σήμερα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Roehampton(Λονδίνο). Έχει διδάξει όμως στο παρελθόν σε πολλά πανε­ιστήμια: στο Τρέντο, στη Φλωρεντία, επί σειρά ετών στην Macerata (Κεν­τρική Ιταλία-Αδριατική) και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστή­μιο Κολούμπια των Η.Π.Α.

Η συγγραφική του παραγωγή είναι πολύ μεγάλη και έχει τύχει ευρύτατης διε­θνούς αναγνώρισης με πολλά βραβεία και υποτροφίες στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., καθώς είναι από τους πλέον ειδικούς σε θέματα ελληνικής ποίησης, με έμφαση στην ελληνιστική εποχή. Από τις πολλές μονογραφίες του ξεχωρίζουμε την παρουσίαση για το ελληνιστικό ποίημα «Επιτάφιος Αδώνιδος» του Βίωνα, το βιβλίο του για τον Απολλώνιο Ρόδιο και την επική του ποίηση, το έργο αναφο­ράς  Tradition and Innovation in Hellenistic Poetry (μαζί με τον Richard Hunter), που πρώτα κυκλοφόρησε στην ιταλική γλώσσα και έχει μεταφραστεί στην ελληνική (εκδ. Πατάκη) με τον τίτλο «Ο Ελικών και το Μουσείο», επίσης μια μονογραφία για τον Αχιλλέα σε διακειμενική εξέταση, και την κριτική έκδοση του δράματος «Ρήσος» που αποδίδεται στον Ευριπίδη. Ο Fantuzzi ασχολήθηκε σε πάμπολ­λες μελέτες του, εκτός από τον Θεόκριτο και τη βουκολική ποίηση, με όλους τους μείζονες ελληνιστικούς ποιητές, όπως τον Καλλίμαχο, τον Ποσείδιππο, και τον Απολλώνιο Ρόδιο, αλλά και με πολλούς ελάσσονεςˑμε θέματα πρόσληψης και διακειμενικότητας, με τη Νέα Κωμωδίακαι τις ειδο­λογικές κατηγορίες στην κλασική γραμματεία. Υπήρξε συνεπιμελητής πολ­λών σημαντικών συλλογικών τόμων, όπως τουBrill’s Companion to Greek and Latin Pastoral(2006, μαζί με τον Θ. Παπαγγελή),του αντίστοιχου τόμου (του ίδιου εκδοτικού οίκου) για τον επικό κύκλο και την πρόσληψή του στην αρχαιότητα (The Greek Epic Cycle and its Ancient Reception, 2015, μαζί με τον Χ. Τσαγγάλη), καθώς και ενός τόμου για την ιστορία του δακτυλικού εξαμέτρου (1995, μαζί με τον R. Pretagostini).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16/12/2020
Ώρα:
6:00 μμ - 8:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση: