15/10/2024 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Χειμερινό εξάμηνο 2024-2025

update 15/10/2024:

2η παράταση έως 19/10/2024 για τις δηλώσεις μαθημάτων των φοιτητών για το τρέχον εξάμηνο.


update 4/10/2024:

Παράταση έως 10/10/2024 για τις δηλώσεις μαθημάτων των φοιτητών (εκτός των πρωτοετών) για το τρέχον εξάμηνο.


update 29/9/2024:

Έως 6/10/2024 οι δηλώσεις μαθημάτων των φοιτητών (εκτός των πρωτοετών) για το τρέχον εξάμηνο.

Γενικότερα ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Οι φοιτητές υποχρεούνται στην αρχή κάθε εξαμήνου να υποβάλουν ηλεκτρονικά εγγραφή και δήλωση των μαθημάτων τα οποία θα παρακολουθήσουν και στα οποία θα εξεταστούν. Η δήλωση μαθημάτων τα οποία θα παρακολουθήσει ένας φοιτητής ισοδυναμεί με την ανανέωση της εγγραφής του φοιτητή στο τρέχον εξάμηνο σπουδών.
  2. Ο ανώτατος αριθμός πιστωτικών μονάδων ECTS που αντιστοιχούν στα μαθήματα του εξαμήνου φοίτησης, τα οποία μπορεί να δηλώσει κάθε φοιτητής δεν υπερβαίνει τις τριάντα (30) μονάδες ECTS.
  3. Εκτός από τα μαθήματα του εξαμήνου φοίτησης, οι φοιτητές μπρούν επιπλέον να δηλώσουν και υποχρεωτικά μαθήματα από προηγούμενα αντίστοιχα εξάμηνα (χειμερινό ή εαρινό) τα οποία δήλωσαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν επιτυχώς στο παρελθόν.
  4. Στο χειμερινό εξάμηνο, οι ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ φοιτητές (8ο εξάμηνο και άνω) μπορούν επιπλέον να δηλώσουν όλα τα εαρινά μαθήματα της Α’ Ζώνης και όλα τα υποχρεωτικά κατ’επιλογήν (με ένδειξη Υ) εαρινά μαθήματα της Β’ Ζώνης του προηγούμενου ακ. έτους τα οποία δήλωσαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν επιτυχώς στο παρελθόν. Όσον αφορά τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής (με ένδειξη ΕΕ), θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά που θα προσφερθούν στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο.
  5. Εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης μαθημάτων δεν γίνεται δεκτή. Φοιτητές που δεν έχουν υποβάλει δήλωση μαθημάτων δεν γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις του οικείου εξαμήνου για τα μαθήματα αυτά και, εάν παρά ταύτα συμμετείχαν σε αυτές, η επίδοσή τους δεν βαθμολογείται και δεν καταχωρίζεται σε καμία εξεταστική περίοδο..
  6. Μετά το τέλος της εγγραφής του ο φοιτητής πρέπει να εκτυπώσει το σχετικό αποδεικτικό που εκδίδει αυτόματα το σύστημα ώστε να επιβεβαιώνει ότι η εγγραφή του ήταν επιτυχής.
  7. Το σύστημα επιτρέπει στο φοιτητή μέχρι το τέλος της περιόδου δηλώσεων τη διόρθωση (προσθήκη / διαγραφή μαθήματος) της δήλωσης ακόμα και εάν αυτή έχει αποσταλεί.
  8. Για τις περιπτώσεις μαθημάτων που ακόμη εκκρεμεί η καταχώρηση βαθμολογίας της προηγούμενης εξεταστικής, παρακαλούνται οι φοιτητές που είναι καταχωρημένοι στο Universis να δηλώσουν τα σχετικά μαθήματα. Έχει γίνει ειδική ρύθμιση ώστε στην περίπτωση που τελικά εξετάστηκαν με επιτυχία στις προηγούμενες εξετάσεις, να διαγραφεί αυτόματα από τη δήλωσή τους το σχετικό μάθημα.
  9. Στις περιπτώσεις των μαθημάτων που προσφέρονται από δύο ή περισσότερα μέλη ΔΕΠ, ενδέχεται να εμφανίζεται προσωρινά μόνο το όνομα του ενός από τους διδάσκοντες. Η εμφάνιση των υπολοίπων, καθώς επίσης και η κατανομή φοιτητών σε αλφαβητικά τμήματα θα γίνει μετά την περίοδο δηλώσεων.
  10. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία θα συμπεριλάβουν κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους μέσω του Universis.

Τηλ.: 25310 39900 & 39903, e-mail: secr@helit.duth.gr